Önkormányzati képviselőjelöltjeink

A Göd-ÉRT jövendő képviselői mögött széles körű tudással rendelkező csapat áll – egyesületünk tagjai és szimpatizánsai között vannak jogi, közgazdasági, pénzügyi, környezetvédelmi, várostervezői, iparbiztonsági területeken működő, tapasztalt szakemberek, szerteágazó helyi kapcsolatokkal rendelkező pedagógusok, a közösségbe mélyen beágyazott szervezők, és lelkes, tettre kész civil aktivisták, akik nem csak a kampányból, hanem az önkormányzati munkából is kivennék a részüket.

Nem indítunk polgármester-jelöltet, hiszen a város költségvetése Pest Vármegye működési támogatása nélkül ellehetetlenül, és az elmúlt években bebizonyosodott, hogy arra csak egy kormányzati hátszéllel rendelkező politikus számíthat. Gödért érzett felelősségünk nem engedi, hogy egy politikai győzelem kedvéért megkockáztassuk a városi szolgáltatások leépítésének, intézmények bezárásának, dolgozók elbocsátásának szükségességét. Egy Göd-ÉRT többségű képviselő-testület ugyanakkor képes lenne arra, hogy a város lakóinak érdekében hozzon döntéseket, ossza el a forrásokat, megvédje még megmaradt értékeinket, fenntartható és a gödiek érdekeit szolgáló fejlesztéseket indítson el, és a polgármesterrel való konstruktív együttműködésben jó irányba fordítsa a várost.

Támogassa jelöltjeinket és szavazzon rájuk június 9-én!

1. körzet

Szegedi Ákos (55)
pénzügyi szakember, banki belső ellenőr,
a Göd-ÉRT elnöke

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzése után banki szakemberként dolgozott, 10 éven át vezette a háttérműveletek működési feltételeinek kialakítását, később az üzleti oldalon is tevékenykedett. 15 éve belső ellenőr, banki és befektetési cégeknél, jogi ismeretekkel és könyvvizsgálói tapasztalattal is rendelkezik.
Nyelvismeret: angol
Gödi lakos: 2014 óta.
Egy 22 éves ikerpár édesapja.

Munkámban elsődleges szempont a mindenkire egyaránt érvényes jogszabályok és belső előírások betartása és betartatása. Az egyesü-letben végzett tevékenységem során ugyanezt tartom kötelezőnek a lakosság érdekeit védeni hivatott hatóságokra nézve. Göd város polgárai számára minden, az egészségüket, az életüket, a környezetüket érintő önkormányzati döntés elérhető kell, hogy legyen. Egyesületünk és jómagam is ezt kívánom képviselni Göd önkormányzatában.

Bővebben…

2. körzet

Sipos István (48)
informatikai mérnök

Multinacionális és magyar cégeknél dolgozott, dolgozik informatikus fejlesztő mérnökként. Mindig elkötelezett volt a természet iránt, zöld szervezetek tagja, gyakorlatias zöld projektek aktív résztvevője.
Családja több mint 100 éve Gödhöz köti.
Nyelvismeret: angol
Gödi lakos: 2008 óta.
4 gyermeke már kirepült a fészekből, kettőt nevel a párjával.


Szeretném, hogy a gödi Dunapart visszakapja régi szépségét, még több szabadidős program és pezsgő kulturális élet várja a gödieket és a hozzánk látogatókat. Városunk hírneve és lakóinak életminősége úgy javulhat, ha hallatjuk a hangunkat, ha a döntéseknek résztvevői és nem csupán elszenvedői leszünk.

Bővebben…

3. körzet

Droppa György (76)
Közgazda, közíró, környezetvédő, kutató, oktató

A rendszerváltáskor a Bős-Nagymarosi vízlépcső megépítését megakadályozó, alternatív Nobel-díjas Duna Kör alapítója, ügyvezető elnöke. Tanított az American Universityn, Washington DC-ben, Kaliforniai Egyetemen, az Utrechti, és a Havannai Állami Egyetemen, tanulmányokat írt a Dunáról és ökológiai témákban.
Nyelvismeret: angol, spanyol, portugál
Gödi lakos: 1966-2010 (ideiglenes), állandó: 2010-től. Négy felnőtt gyermeke van.

A kialakult szomorú és veszélyes helyzetben képviselője kívánok lenni lakókörzetem polgárainak. Célom, hogy városunk szerezze vissza becsületét, önrendelkezését, és követelje meg, hogy az alaptörvényben is megfogalmazott törvényeket minden Göd területén tevékenykedő vállalkozás tartsa be, függetlenül attól, hogy mivel foglalkozik, és milyen a tulajdonosi háttere.

Bővebben…

4. körzet

Gyenge Ferenc (57)
kultúrantropológus, ortopédiai műszerész, egészségpolitikai tervező

Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tanácsnoka, az ortopédiai műszerész képzés tantervéért, az oktatási törzsanyag előkészítéséért felelős.
Nyelvismeret: angol
Gödi lakos: 2014 óta.
Két felnőtt és két, még iskolás korú gyermeke van.


Amikor ide költöztünk egy emberi léptékű dunaparti kisvárosban találtuk magunkat csodálatos természeti környezetben. Mára megváltoztak a dolgok. Azt gondolom, itt az ideje, hogy a városháza kapuit szélesre tárjuk azok előtt akiknek fontos Göd. Ne csak ötévente tudjunk beleszólni városunk életébe, hanem cselekedjünk együtt mindazon polgárok-kal, akik részt kívánnak venni ebben a gyönyörű feladatban.

Bővebben…

5. körzet

Töplerné Szaszkó Andrea (53)
kereskedő, vállalkozó, civil aktivista,
a Göd-ÉRT alelnöke

Az AKÁRTEIS ernyőszervezet létrehozója, amely országos szintre emelte és összefogta az akkumulátoriparral sújtott települések tiltakozásait és küzdelmeit a kormányzati visszaélésekkel szemben. Részt vesz a Civil Bázis, a Víz Koalíció és a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetségének munkájában és az Országos Közös Akarat mozgalom tagja.
Nyelvismeret: angol, lengyel
Göd 5. választókörzetének lakosa: 1999 óta.
Két, már felnőtt korú fiú édesanyja.

A gödiek biztonságáért aggódva csatlakoztam a Göd-ÉRT Egyesülethez, és azt láttam, hogy együtt kell fellépnünk ahhoz, hogy eredményt érhessünk el. Egy ember- és gyerekközpontú, szociálisan érzékenyebb, igazságosabb, és természeti környezetünket és épített örökségünket értékelő és óvó Magyarországért dolgozom más ágazatok képviselőivel szoros együttműködésben.

Bővebben…

6. körzet

Csermák Tibor (58)
tanár, programszervező, szakszervezeti vezető

Eredetileg épületgépész, 32 éve pedagógus, programszervező. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmányának tagja, demonstrációinak szervezője. Az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Gödi lakos: Közel húsz éve.Hiszem, hogy alulról építkezve befolyásolhatjuk jövőnk alakulását. Példát kell mutatnunk a fiataloknak, hogy elszántsággal, kitartó munkával sikereket érhetünk el. Szeretnék egy olyan Gödön megöregedni, ahol különböző generációk tisztelik, becsülik és segítik egymást. A fiataloké a jövő, de az idősebbeknél a tapasztalat és a tudás, amit át kell adni. Csak együtt valósulhatnak meg elképzeléseink.

Bővebben…

7. körzet

Hlavács Judit (48)
nyelvtanár, könyvszerkesztő, ügyfélmenedzser, zöldpolitikus

Gödi önkormányzati képviselő 2010-14 és 2019-2022 között, 2021-22-ben alpolgármester. Megakadályozta a Temető-tábla beépítését, kezdeményezte és végigvitte az új városi környezetvédelmi rendelet megalkotását. A godhangja.wordpress.com-on 100-nál több cikket írt az aktuális önkormányzati ügyekről.
Nyelvismeret: spanyol, angol, francia
Gödi lakos: 2*5 év kihagyással 1976 óta.
Két felnőtt és egy majdnem felnőtt fiú édesanyja.

A környezetvédelem nem egy elvont küzdelem valami ritka bogárkáért, hanem az emberek életminőségét alapvetően meghatározó tevékenység. Gyermekeink, városunk, hazánk jövője a tét, ezért minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk. Egy átlátható, a helyi lakosok, közösségek részvételére építő önkormányzati politikában hiszek. Göd nagyon erős civil szerveződések és rengeteg tevékeny polgár otthona, amelyre könnyű lenne sikeres önkormányzatot és várost építeni.

Bővebben…

8. körzet

Takács Mária (67)
nyugalmazott címzetes főjegyző, jelenleg a Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóságának munkatársa

1990-2014 a Göllei Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, 2014-2018 között alpolgármester. Elhivatott közszolga,közösségszervező.
2020 óta gödi lakos.
Két felnőtt lánya és két egyetemista unokája van.
Négy éve azért költöztem Gödre, hogy unokáim számára megtaláljam felnőtt életük békés, csodás természeti adottságú, egészséges életterét. Ezért szeretnék tenni, hogy városunk újra ilyen legyen. Az Oázisban élve hallom, látom, érzem mindazt, amit az itt lakók. Harminc éves közigazgatási tapasztalatom ad némi rutint, hogy képviselni tudjam e közösség érdekeit. Nem valaki ellen, hanem bárkivel közösen szeretnék harcolni Gödért, az Oázis lakóparkban élők nyugalmáért és biztonságáért.

Bővebben…