8. körzet Takács Mária

nyugalmazott címzetes főjegyző, jelenleg a Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóságának munkatársa

1990-2014 a Göllei Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, 2014-2018 között alpolgármester.
Elhivatott közszolga,közösségszervező.

2020 óta gödi lakos.

Két felnőtt lánya és két egyetemista unokája van.

Kedves gödi Lakótársaim!

Harminc évig dolgoztam közszolgaként, és most, mint nyugalmazott címzetes főjegyző, az eddig felhalmozott tudásomat és önkormányzati tapasztalatomat szeretném felkínálni a 8-as körzet új, és régóta itt élő kedves lakóinak.
Erősen kötődöm Gödhöz. A falut, ahol köztiszteletben álló felnőttként éltem, négy éve elhagytam azért, hogy közelebb legyek a már hosszú ideje Budapesten élő gyerekeimhez, unokáimhoz. Göd befogadott, igazi otthont, értékes emberi kapcsolatokat és valódi közösséget adott nekem.

Az Oázisban, ahol lakom, saját magam is szembesülök a gödi embereket érintő mindennapos problémákkal. A Samsung SDI felső küszöbértékű veszélyes üzemének környezeti hatásai, a csatorna-rendszer hiányosságai, a közlekedés nehézségei, a gyermekintézmények és a bevásárló helyek hiánya mind olyan problémák, melyeket eredményesen kell kezelnünk ahhoz, hogy városunk tovább fejlődhessen, és mindenki biztonságban, méltó komfortban élhessen. 

A Göd-ÉRT Egyesület tagjaként mindent meg fogok tenni, hogy az eddigiekhez hasonlóan feltárjunk minden környezeti károkozást, létesüljön riasztórendszer a városnak ebben a körzetében is, és az itt élők tisztában lehessenek vele, mit és miként kell tenniük egy esetleges havaria esemény bekövetkeztekor. Fontosnak tartom, hogy a lakóparkban létesüljön állandó zajmonitor, hiszen a hozzáértéssel gondozott, pihenésre szolgáló kertjeikben és otthonaikban nagyon sokan szenvednek a súlyos, egyesületünk által az Oázisban is több alkalommal bizonyított, határérték feletti zajszennyezéstől.
Fontos, hogy a jó minőségű, gyakran új építésű otthonokba települt kisgyermekes családok is megtalálják helyben azt az infrastruktúrát, amely lehetővé teszi, hogy hosszú távra tervezhessenek Gödön, és élvezhessék a kertvárosi életforma nyugalmát és kényelmét is.

Képviselőként szeretném elérni, hogy választókörzetem közösségként is meg tudja magát mutatni: kisebb lakóközösségi programokon ismerjük meg a szomszédainkat, hallgassuk meg egymást és használjuk a közösségben rejlő erőt mindannyiunk és lakókörnyezetünk fejlődése érdekében. Legyen lehetőségem nekem is és Önöknek is sokkal közvetlenebb kapcsolatot tartani, szólíthassanak meg, és én is Önöket bármikor, akár a csodás Erzsébet-ligetben sétálva, a kiépített kutyafuttatónál, akár a már kivilágított kerékpárúton, vagy a korszerűsített termálfürdőben.

Választóim képviseletében konstruktív hozzáállással és jogi, település-vezetői tapasztalatommal szeretném segíteni az új önkormányzat munkáját, mindig előtérbe helyezve a körzetünk lakóinak javát és igényeit.
Kérem, hogy bízzanak bennünk, és támogassanak szavazatukkal június 9-én! Együtt még szebbé, és szerethetőbbé tehetjük Gödöt!

Tisztelettel:
Takács Mária, a Göd-ÉRT Egyesület jelöltje