Göd-ÉRThetően

2024. májusi számunkban ünnepeljük a megújuló természetet, az édesanyákat, a gyermekeket; foglalkozunk hírhedt gyárunkkal és készülünk a választásokra: jelöltjeink és egyesületünk főbb terveiről is olvashatnak, sőt választási kisokosunk a szavazólapok és listák erdeiben is segít eligazodni.
A lapzártakor történt demonstrációnkkal és annak utóhatásaival következő számunkban ismerkedhetnek meg.
A kiadvány megosztható és könnyen nyomtatható is!


2024. áprilisi számunk a Göd-ÉRT eseményei és más városi témák mellett beszámol az újabb Samsung-bővülésről, az egészségünket terhelő kibocsátásokról, és olvasóink elsőként ismerhetik meg a Göd-ÉRT Egyesület önkormányzati választásokon induló jelöltjeit!
Hivatkozásokban ezúttal is gazdag tavaszi lapszámunk Göd és az akkugyártás károsultjainak valós helyzetét is bemutatja.
Olvasóink visszajelzéseit, javaslatait továbbra is a god.erthetoen@gmail.com címre várjuk!

2024. márciusi számunk több napra elegendő olvasnivalót tartalmaz a húsvéti szokásoktól a zöldhulladék-kezelésig, de megpróbáltuk ÉRThetően ismertetni a különleges gazdasági övezetbe várható további ipari beruházások elhallgatott terveit is. A lapzártánkkor érkezett hírt a Samsung újabb, 32 m magasra (!) zajvédelem nélkül telepítendő hűtőtornyairól következő számunkban részletezzük. A kiadványt ajánljuk letölteni és akár kinyomtatni is – bár a benne elhelyezett hivatkozások is izgalmas felületekre vezetnek.

2024. februári számunk 15 sűrű oldalban tekinti át a hónap szépségeit, szomorúságait és programjait, ám a benne elhelyezett hivatkozások akár 100 oldalnyi olvasnivalóval is szolgálnak a civil szféra mindennapjairól és küzdelmeiről.
A kiadványt megnyitás után érdemes letölteni, hogy a benne elhelyezett linkek mindegyike kattintható legyen.

2024. januári számunk célja változatlan: gödi lakótársaink számára hasznos és érdekes információk közreadása. A Göd-ÉRThetően szerkesztői csapata sem változott az új évben, a főszerkesztői feladatokat azonban mostantól Felhő Mária vette a vállára, a Barta Károly által megálmodott koncepció mentén. Károlynak köszönjük a sok munkát, és hogy példát mutatva rávett minket még erre az aktivitásra is!
A kiadványt megnyitás után érdemes letölteni, hogy a benne elhelyezett hivatkozások is kattinthatók legyenek.
Visszajelzéseiket, javaslataikat továbbra is a god.erthetoen@gmail.com címre várjuk!

Decemberi számunkat a szokásosnál is nagyobb szeretettel állította össze főszerkesztőnk a szeretet ünnepének jegyében. Nagyszerű gödi emberekről, sőt  még állatokról is olvashatnak nagyszerű gödi emberek – tagjaink – tollából. Egyesületünk elnökének köszöntőjéből pedig kiderül, hogy az ünnepek közepette sem tétlenkedhetünk, mert a Samsungnak kiadott, 10 évre szóló környezethasználati engedély peres úton történő megtámadásának határideje december 31.

Megjelent negyedik, 2023. novemberi számunk

Javasoljuk azt a linkre, vagy a képre kattintva letölteni, mert a cikkekben elhelyezett hivatkozások melyek rengeteg további háttérinformációt rejtenek, csak ekkor válnak kattinthatóvá.

Harmadik lapszámunk ide, vagy a nyitóképre kattintva érhető el és tölthető le.

Itt olvasható 2. számunk sok-sok hasznos információval.

Ide kattintva olvasható egyesületünk időszaki információs kiadványa, a Göd-ÉRThetően első száma, melyben szándékunkban áll több olyan kérdéssel foglalkozni, ami a gödiek számára fontos, az életüketet, mindennapjaikat befolyásolja.

A honlapunkon és facebook-oldalunkon közzétett információkon túl könnyen befogadható, közÉRThető módon szeretnénk tájékoztatást adni lakótársainknak és az akkumulátorgyárak más elszenvedőinek az általunk feltárt tényekről, jogainkról, lehetőségeinkről is.