5. körzet Töplerné Szaszkó Andrea

kereskedő, vállalkozó, civil aktivista,
a Göd-ÉRT alelnöke
Az AKÁRTEIS ernyőszervezet létrehozója, amely országos szintre emelte és összefogta az akkumulátoriparral sújtott települések tiltakozásait és küzdelmeit a kormányzati visszaélésekkel szemben. Részt vesz a Civil Bázis, a Víz Koalíció és a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetségének munkájában és az Országos Közös Akarat mozgalom tagja.

Nyelvismeret: angol, lengyel
Göd 5. választókörzetének lakosa: 1999 óta.
Két, már felnőtt korú fiú édesanyja.

Huszonhat évvel ezelőtt azért költöztünk Gödre, hogy fiaink egészséges, zöld, kisvárosi környezetben nőhessenek fel. Nagyobbik gyermekem súlyos kruppos beteg volt, és az orvosok korábban gyakran ajánlották Gödöt, annak kedvező mikroklímája miatt. A költözést követő évben fiam állapota jelentősen javult, és hamarosan teljesen meg is gyógyult. A Duna felől fújó nedves, fák által megszűrt levegő megtette jótékony hatását. A Göd-ÉRT Egyesülethez pedig azért csatlakoztam évekkel ezelőtt, mert szeretném, hogyha ez a jobb sorsra érdemes kisváros a fiatalabb generációk számára is a menedéket, a békés, egészséges, biztonságos otthont jelenthetné továbbra is.

Az egyesületünk egész városunkra szóló céljai mellett körzetemben a fő fókuszpontok a Duna-part vonala, a Sződrákosi-patak, a felsőgödi vasútállomás és az Ady Endre út környéke. 

  • Fokozott figyelmet szeretnék szentelni a körzetemben lévő élővizek és azok partjainak tisztaságára. Ennek érdekében szükségesnek tartom több szeméttároló, ill. kutyaürülék- gyűjtő kihelyezését és a közterület felügyelet bevonását a szabályok betartatásába, akár bírságolással is. 
  • A kerékpárúton a biztonságos közlekedést világítótestek kiépítésével segíteném.
  • Az Ady Endre út és környékének mostoha városképi állapotán és az útburkolat minőségén szükséges minél előbb javítani – a közmeghallgatásokon már sokszor elhangzott lakossági észrevételek figyelembevételével.
  • Szorgalmaznám a körzetben lévő műemléki épületek állagmegóvását és kulturális vérkeringésbe való bevonását. (pl: Héder villa)
  • Meg kell próbálni rendezni a Kék-Duna Üdülő helyzetét, hiszen jelenleg csak romlik az állaga, miközben szolgálhatná a gödi ifjúság sportolási és szórakozási lehetőségeit is.
  • Folytatnunk kell az infrastruktúrafejlesztéseket (pl: Sellő utca, Hajnal utca aszfaltozása). 
  • Meg kell vizsgálni, hogy a Magyar Közút által megvalósított Duna út felújítás mennyiben felelt meg a jogszabályi követelményeknek. Érvényt kell szerezni a kulturált, biztonságos közlekedés jogának, ha szükséges, peres eljárás útján is.

Véleményem szerint körzetünk a római kor emlékeit is magán viselő Duna-partjával és gyönyörű kertes házaival, villáival Göd egyik legszebb szeglete. Ha szeretné, hogy tovább szépüljön, válassza azt a képviselőt, aki itt él, és szeretne és tudna is elegendő időt szánni az ezzel járó munkára!