Rendezvényeink

Fohász az erdőért! – túra a különleges gazdasági övezetben (2021. május 29., 15 óra)

Mindenkit szeretettel várunk a Nemeskéri úti temető bejáratánál.Együtt zöldítjük Gödöt! – (2021. május 28., 16 óra, Nemeskéri temető buszmegállói)


Fohász az erdőért! – túra a különleges gazdasági övezetben (2021. február 28.)

🚶‍♀️ Február utolsó vasárnapján „Fohász az erdőért!” elnevezéssel különleges túrát szerveztünk a Göd-ÉRT Egyesület tagjai és barátaik számára a különleges gazdasági övezetbe.

🚶‍♂️A járványügyi előírásokat betartva 10 fős csoportokban, maszkban jártuk végig a gyár keleti és déli oldalára tervezett 2×2 sávos kamionút útvonalát, majd a Topolyás erdőnek azt a területét, amely most – a tervezett M2 csomópont miatt – állami kisajátítás alatt áll.

🚶Induláskor „felavattuk” Göd legszélesebb sugárútját, a Samsung adóiból (az eredetileg gödi útfelújításra szánt alapból!) a gyár számára finanszírozott új bekötőutat a Nemeskéri úti temetőtől. Közben örömmel nyugtáztuk, hogy – talán kitartó küszködésünknek is köszönhetően – Pest megye az Oázis mentén végre megkezdi a 30-40 m-es védőerdősáv létrehozásának előkészületeit. 🌳🌲🌳

🚶‍♀️Megnéztük a Samsung város felé tervezett nyugati kapujának lehetséges helyszíneit, a városba visszavezető további utakat, valamint a gyárat szolgáló 30 milliárdos út- és infrastruktúra-beruházások előkészületeit. A résztvevők visszajelzései szerint a kapott információkkal együtt, „testközelből” egészen más volt látni a hatalmas építkezéseket, és azt, ahogyan a Samsung és a különleges gazdasági övezet egyre közelebb terjeszkedik Alsógöd lakott területeihez.

❗️Egyesületi tagjaink egybehangzó javaslata alapján a programot más érdeklődők számára is meghirdetjük hamarosan. 😉


Göd nem játszótér! (2020.10.03. – 16:00)

Beszélgetések a jogállamról és a civilek lehetőségeiről.2020 július 1-jén Göd-ÉRT közgyűlést tartottunk

Egyesületünk elnöksége beszámolt első négy hónapjának tevékenységéről, és döntött új tagok felvételéről. A találkozó az újonnan csatlakozottak bemutatkozásával, majd a közös célokat, lehetőségeket körüljáró beszélgetéssel zárult.