4. körzet Gyenge Ferenc

kultúrantropológus, ortopédiai műszerész, egészségpolitikai tervező
Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tanácsnoka, az ortopédiai műszerész képzés tantervéért, az oktatási törzsanyag előkészítéséért felelős.

Nyelvismeret: angol
Gödi lakos: 2014 óta.

Két felnőtt és két, még iskolás korú gyermeke van.

Kedves Polgártárs!   

Ugye, Ön is sokat tett azért, hogy rendezett, élhető környezet fogadja, amikor hazaér? Egy olyan hely, ahol elmondhatja: Otthon vagyok! Azt gondolom, hogy ha ezen erőfeszítéseink töredékét közösen Göd felvirágoztatására fordítanánk, már városunkba érve is úgy érezhetnénk: Megérkeztem.

Körzetemben, a Rákóczi utcában élek családommal már tíz éve; ortopédiai műszerészként mozgássérült gyerekeknek készítek életüket könnyítő eszközöket. A Göd-ÉRT Egyesület munkájával régóta szimpatizálok, személyesen egyik rendezvényükön ismertem meg a “keménymagot”, és elhivatott városvédő tevékenységük, a nem éppen szívderítő tények feltárására és azok megosztására való törekvésük végképp a csatlakozásra motivált.

Ismerem választókerületem sok megoldatlan problémáját, és ígérem, hogy amennyiben szavazatukkal megbíznak ezek képviseletével, következetesen fogom “helyi” ügyeinket tolmácsolni a remélhetőleg a jelenleginél aktívabb, főként civilekből álló testületnek.

A legfontosabb teendők, terveim:

  • Ősszel és tavasszal is elmaradt a körzet földútjainak karbantartása, annak ellenére, hogy a képviselő-testület megszavazta! Pedig ez elengedhetetlen lenne addig is, amíg forrást találunk az aszfaltozásra. Különösen problémás a Jegenye utcába, a kerékpárútba torkolló lejtős utcák helyzete – az innen kimosott és a kerékpárútra hordott köves, homokos hordalék nagyon veszélyes.
  • A 2-es főút mellett gyalogosan lehetetlen biztonságosan közlekedni Alsó- és Felsőgöd között, mivel az Előd és a Mikes Kelemen utcák között egyáltalán nincsen járda – itt, és másutt is járdaépítés szükséges, akár lakossági együttműködéssel is.
  • A Penny előtti kereszteződéshez jelzőlámpa, de legalábbis egy biztonságosabb, középszigettel rendelkező gyalogátkelőhely szükséges. 
  • Zajcsökkentés az egyre nagyobb teherforgalmú vasút mellé, de a MÁV-val tárgyalni szeretnék az állomás és a vasút menti területek karbantartásáról is.
  • Rákóczi utca forgalmának csillapítása.
  • Közösségépítés, pl. társasjáték-klubok létrehozásával minden korosztálynak.
  • Szociálisan rászoruló családok, idősek támogatása.
  • Integrált akadálymentesített játszóterek kialakítása.
  • Elektromos iskolabuszok a személyautók okozta közlekedési káosz és környezetszennyezés elkerülésére.
  • Biztosan ígérhetem: megválasztásom esetén minden hónapban az Önök rendelkezésére állok egy később meghirdetett helyszínen és időpontban, ahol egyrészt beszámolok az önkormányzat munkájáról, másrészt meghallgatom az Önök javaslatait és észrevételeit.

Üdvözlettel: Gyenge Ferenc