2. körzet Sipos István

informatikai mérnök
Multinacionális és magyar cégeknél dolgozott, dolgozik informatikus fejlesztő mérnökként. Mindig elkötelezett volt a természet iránt, zöld szervezetek tagja, gyakorlatias zöld projektek aktív résztvevője.
Családja több mint 100 éve Gödhöz köti.


Nyelvismeret: angol
Gödi lakos: 2008 óta.
4 gyermeke már kirepült a fészekből, kettőt nevel a párjával.

Göd-ÉRT-hez való kapcsolatom sok évre tekint vissza, alakulásuk óta együtt követtük az önkormányzatban zajló szomorú eseményeket, és mindig szívesen segítettem munkájukat, mind támogatóként, mind résztvevőként. A kölcsönös bizalom eredménye, hogy céljaikkal a kezdetektől egyetértve képviselőjelöltjük lettem a 2-es választókerületben.  

Körzetem, amelyben tíz éve élek, tágas, zöld utcáival, gondozott ingatlanjaival, és azok barátságos lakóival nap mint nap örömmel tölt el, és épp emiatt egyre nagyobb aggodalommal követem, ahogyan Alsógödöt bekebelezi a Samsung, aminek a zúgása elárasztja a kertjeinket, utcáinkat, otthonainkat, de gyakran még a vasútállomást is. Fokozza a zajokat az óriási forgalomnövekedés is, mert a veszélyes anyagok egy részét a Nemeskéri úton fuvarozzák, és a gyárba tartó dolgozói buszjáratok is itt dübörögnek el nagy számban.

Célom, hogy a virágos, korábban nyugodalmas alsógödi kertváros ne váljon amortizálódó, elértéktelenedő településrésszé, mert az itt élők nem ezt érdemlik.

Megválasztásom esetén körzeti képviselőként az alábbiak megoldását is szorgalmazni fogom a mindennapi életünk megkönnyítésére:

  • Gyalogos forgalom biztonságosabbá tétele a Nemeskéri úton új zebrák kialakításával
  • Rendezett, tiszta MÁV állomást Göd-Alsóra, további P+R parkolóhelyekkel, de nem a zöldfelületek rovására
  • Földes utak aszfaltozása és vízelvezetések megoldása, vízelvezető árkok karbantartása
  • Kerékpársávok kialakítása városszerte, hogy félelem nélkül és biztonságban el lehessen jutni a főbb közintézményekbe
  • Több közösségi teret gyermekeinknek és az időseknek
  • Helyi buszjáratok menetrendjének a MÁV és Volánbusz menetrendjéhez igazítását, nagyobb figyelemmel az átszálló utasokra, és az autóval nem rendelkező idősek közlekedési igényeire
  • Környezetkímélő autóbuszok beszerzése
  • Helyi idősek segítése bevásárlással, szállítással a helyi orvosi rendelőkbe.

Kérem, támogassanak szavazatukkal, hogy ezeket is megtehessem Göd-ÉRT!