6. körzet Csermák Tibor

tanár, programszervező, szakszervezeti vezető

Eredetileg épületgépész, 32 éve pedagógus, programszervező.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmányának tagja, demonstrációinak szervezője. Az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Gödi lakos: Közel húsz éve.

A nyarakat már 4 éves koromtól Gödön töltöttem a szüleim által épített nyaralóban, ami korszerűsítést követően közel húsz éve állandó otthonommá lett. Tizenéves koromtól gyerekprogramokat, szabadidős tevékenységeket szerveztem. Népi játék és kismesterség szakoktató, majd technikaszakos tanár lettem és 32 éve egykori iskolámban tanítok, szervezek programokat, táborokat, és az érdekképviseleti önkéntes munkából is kiveszem részemet.

Hiszem, hogy alulról építkezve befolyásolhatjuk jövőnk alakulását. Példát kell mutatnunk a fiataloknak, hogy elszántsággal, kitartó munkával sikereket érhetünk el. Szeretnék egy olyan Gödön megöregedni, ahol a különböző generációk tisztelik, becsülik és segítik egymást. 

Fontosnak tartom az „önkormányzat” és a „képviselő” szavak valós jelentése szerinti működést. A Göd-ÉRT Egyesület programjában megfogalmazottakon túl valós képviseletet szeretnék megvalósítani a 6-os körzetben. Összegyűjteni a lakosság igényeit, azokat a testület előtt képviselni, és visszajelzést adni a kezdeményezőknek. 

A körzetben megoldandó nagyobb feladatok:

  • A felsőgödi állomás környékén sokat javult a parkolási helyzet, ugyanakkor továbbra is vannak rendezetlen pontok, sőt folyamatos problémák is – a köztéri italozás, a szemetelés, a kerékpárlopások. Ezekben a kérdésekkel a MÁV-val egyeztetve, de a város sokkal aktívabb részvételével kell minél gyorsabban és hatékonyabban előre lépnünk.
  • Most, hogy elkészült a csatornázás, fontos, hogy Nevelek utcáit járhatóvá tegyük – azonban a tervezésbe már a folyamat legelején be kell vonnunk a helyieket, hogy mindenki megelégedésére szolgáló aszfaltozott utak épüljenek. Ha az itt lakók nem kérik, nincs szükség széles, gyors haladást lehetővé tévő gyűjtőútra, hiszen nincsenek nagy távolságok. Előzzük meg a fekvőrendőrök telepítésének szükségességét, az utakat tervezzük eleve olyanra, amely megakadályozza a száguldást, kímélve a meglévő növényzetet, fákat is. 
  • A városrésznek aktív, cselekvő lakói és jól működő civil szervezete van – az itteni ügyekről a Neveleki Szomszédok Egyesülettel és a nevelekiekkel egyeztetve szabad csak döntést hozni. A városnak továbbra is az eddigi formában, a helyiek elképzeléseinek megvalósítása érdekében érdemes támogatnia a Pacsi Park fejlesztését és az itt helyet kapó rendezvényeket is. 
  • Az M2 autópálya zajának csökkentése ügyében tárgyalások a Magyar Közút Zrt-vel.

Örömmel találkozom Önökkel május 25-én délelőtt a Kincsem parkban a Göd-ÉRT pultnál. Amennyiben pedig bizalmat szavaznak nekem, úgy a továbbiakban is számítanék a közvetlen találkozásokra.