Kampány

Kampány a csendes Gödért!

A Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület felhívással fordul a gödi lakosokhoz. Kérjük, akik otthonukban hallják a gödi Samsung-gyár hangját és ez nyugalmukat zavarja, az ITT ELÉRHETŐ egyszerű formanyomtatvány segítségével nyújtsanak be panaszt – akár naponta – az illetékes szerveknek a zaj tényéről, a panaszbejelentésről egyidejűleg tájékoztatva Egyesületünket is!

Több gödi lakos tett már panaszt korábban a zaj miatt, s ezek nyomán történt néhány mérés és zajcsökkentő intézkedés. A folyamatos gyár- és kapacitásbővítés miatt azonban újabb és újabb zajkeltő gyáregységek épülnek, napról-napra nagyobb zajterhelést mérve a városban élőkre. A gyár növekvő méretei miatt egyre nagyobb és a beruházástól egyre távolabbi lakott területeket is érint a zajhatás, amely így napról-napra több gödi lakos nyugalmát zavarja, csökkentve egyidejűleg ingatlanjaik értékét is. (Erről egyre elkeseredettebb beszámolók olvashatók a közösségi portálokon.)

A bejelentési kampánnyal Egyesületünknek az a célja, hogy az illetékesek folyamatosan értesüljenek a gyár által okozott zajprobléma jelenlétéről és annak nagyságáról. Az ismétlődően érkező panaszbejelentésekről, azok mennyiségéről és tartalmáról Egyesületünk minden lehetséges fórumon tájékoztatni fogja a döntéshozókat és a beruházót annak érdekében, hogy elérjük a gyár által okozott zajszennyezés csökkentését, illetve annak megszüntetését.

Önnek mit kell tennie?

Töltse ki aktuális információkkal beadvány-sablonunkat (sárga színnel jelöltük a letöltés után kitöltendő blokkokat), és vagy az e-mailbe bemásolva, vagy csatolmányként  “Zajpanasz bejelentése” tárggyal küldje el egy e-mailben az alábbi e-mail-címekre:

zoldhatosag@pest.gov.hu;katalin.olah@samsung.com;kapcsolat@samsung.com;pestmegye@pestmegye.hu;jakabjulia@god.hu;szinayj@pestmegye.hu;tuzson.bence@fidesz.hu;baloghcsaba@god.hu;zajszennyezes@godert.hu

Ezáltal az alábbi illetékes hatóságok, szervezetek értesülnek a problémákról:
Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, Samsung SDI Magyarország Zrt., Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Göd Város Önkormányzata (és a Göd-ÉRT Egyesület)


Köszönjük segítségét! Bízunk abban, hogy egy jelentős környezeti problémára együtt hatékonyabban fel tudjuk hívni a figyelmet, s így közelebb jutunk annak megoldásához.