Kampány

Kampány a csendes Gödért!

A Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület felhívással fordul a gödi lakosokhoz. Kérjük, akik otthonukban hallják a gödi Samsung-gyár hangját és ez nyugalmukat zavarja, az ITT ELÉRHETŐ egyszerű formanyomtatvány segítségével nyújtsanak be panaszt – akár naponta – az illetékes szerveknek a zaj tényéről, a panaszbejelentésről egyidejűleg tájékoztatva Egyesületünket is!

Több gödi lakos tett már panaszt korábban a zaj miatt, s ezek nyomán történt néhány mérés és zajcsökkentő intézkedés. A folyamatos gyár- és kapacitásbővítés miatt azonban újabb és újabb zajkeltő gyáregységek épülnek, napról-napra nagyobb zajterhelést mérve a városban élőkre. A gyár növekvő méretei miatt egyre nagyobb és a beruházástól egyre távolabbi lakott területeket is érint a zajhatás, amely így napról-napra több gödi lakos nyugalmát zavarja, csökkentve egyidejűleg ingatlanjaik értékét is. (Erről egyre elkeseredettebb beszámolók olvashatók a közösségi portálokon.)

A bejelentési kampánnyal Egyesületünknek az a célja, hogy az illetékesek folyamatosan értesüljenek a gyár által okozott zajprobléma jelenlétéről és annak nagyságáról. Az ismétlődően érkező panaszbejelentésekről, azok mennyiségéről és tartalmáról Egyesületünk minden lehetséges fórumon tájékoztatni fogja a döntéshozókat és a beruházót annak érdekében, hogy elérjük a gyár által okozott zajszennyezés csökkentését, illetve annak megszüntetését.

Önnek mit kell tennie?

Töltse ki aktuális információkkal beadvány-sablonunkat (sárga színnel jelöltük a letöltés után kitöltendő blokkokat), és vagy az e-mailbe bemásolva, vagy csatolmányként  “Zajpanasz bejelentése” tárggyal küldje el egy e-mailben az alábbi e-mail-címekre:

zoldhatosag@pest.gov.hu;katalin.olah@samsung.com;kapcsolat@samsung.com;elnok@pestmegye.hu;fulopzoltan@god.hu;szinayj@pestmegye.hu;tuzson.bence@fidesz.hu;baloghcsaba@god.hu;zajszennyezes@godert.hu

Ezáltal az alábbi illetékes hatóságok, szervezetek értesülnek a problémákról:
Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, Samsung SDI Magyarország Zrt., Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Göd Város Önkormányzata (és a Göd-ÉRT Egyesület)


Köszönjük segítségét! Bízunk abban, hogy egy jelentős környezeti problémára együtt hatékonyabban fel tudjuk hívni a figyelmet, s így közelebb jutunk annak megoldásához.


Zárják be a Samsungot! E-mail kampány Göd nyugalmáért


Az elmúlt évek megszámlálhatatlan panaszbeadványa és a kötelező közmeghallgatásokon elhangzott lakossági észrevételek ellenére a Samsung SDI Hungary Zrt. gödi gyára törvénysértő módon, használatbavételi engedélyek nélkül működik. 2018 nyara óta
folyamatosan átlépi a megengedett zajhatárértékeket, pokollá téve több ezer gödi lakos életét, megsértve az egészséges élethez, regenerálódáshoz, az otthon nyugalmához való alkotmányos jogainkat, csökkentve ingatlanjaink értékét. 

Közérdekű adatigényléseink nyomán mind az engedélyek hiánya, mind számos bírság kiszabása a tudomásunkra jutott. A multinacionális vállalatot azonban a hatóságok által kiszabott sorozatos bírságok sem gátolják a jogszabálysértő működésben, ezért elérkezett az ideje, hogy radikális lépéseket tegyünk: 2021. július 19-én közérdekű bejelentést küldtünk dr. Tarnai Richárd kormánybiztos úrnak arról, hogy amíg a vállalat nem tartja be a Magyarország minden állampolgárára és gazdasági szereplőjére kötelező jogszabályokat, a Samsung SDI gödi gyárát ZÁRJÁK BE!

Levelünk ITT olvasható, a folytatásban cselekedjünk együtt: mindenki, aki egyetért azzal, hogy jogunk van visszakapni a biztonságunkat, és a nyugodt, kertvárosi életünket, küldje el e-mailben az alábbi nyilatkozatot “Zárják be a gödi Samsungot!” tárgymegjelöléssel dr.
Tarnai Richárdnak címezve a pest@pest.gov.hu címre. (Másolatban kérjük feltüntetni egyesületünket: godert@godert.hu)

Megteheti ugyanezt az aHang felületéről is:
https://szabad.ahang.hu/petitions/kuldj-egy-levelet-god-megmenteseert?fbclid=IwAR3CzeUFoEHPeO1mznJ3KioJ4LnMmGLRBk_bjd4YKtzFsnO9cZGsQth5ZQc

Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úr részére
Pest Megyei Kormányhivatal, 1052 Budapest, Városház u. 7.
pest@pest.gov.hu


Egyetértek a Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesület dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úrnak 2021. július 19-én írt levelével, és biztonságom, valamint Magyarország Alaptörvényében foglalt állampolgári jogaim teljesülése érdekében  

követelem, hogy

amíg a Samsung SDI Magyarország Zrt. engedélyek nélkül, 

jogszabálysértő módon működik

és ezt a magatartását véglegesen meg nem szünteti, gödi gyárát

AZONNALI HATÁLLYAL ZÁRJÁK BE!